7 opmærksomhedsområder ved crowdfunding

7 opmærksomhedsområder ved crowdfunding

Den her skal med – hvad er de 7 ting du skal være opmærksom på når du opretter dit projekt ?

  1. Grådighed – (‘GREED is good’, som Gordon Gekko råbte i den originale Wallstreet). Men hold lige en gang – det holder ikke i crowdfunding. Du må ikke blive for grådig på dit projekts vegne. Jeg ved godt det er dit hjerteblod, og at du selv føler du spytter blod, men husk på at de penge du modtager er fra almindelig ‘mennesker’ der kunne have brugt kronerne på  alt muligt andet. Du skal afstemme dit behov med de faktiske omkostninger ved projektet.
  2. Frådseri – husk at dit projekt skal tale til dine fans, og at vi alle ved hvad et videokamara, tryk af plakat, leje af generator koster. Hvis ikke man ved det, er det meget let at finde ud af. Så hold dig væk fra fråds – og anskueliggør i din projektbeskrivelse hvad pengene skal gå til – helt ned i detaljen.
  3. Stolthed – lav din projektbeskrivelse med stolthed. Kast alt i den, lav din video med en forfængelighed der er en moviestar værdig. Tag scenerne om, hvis ikke du føler den sidder lige i skabet. Skriv dine teksten som om du skulle vinde Pulitzer prisen – gå ikke på kompromis.
  4. Dovenskab – dit projekts sucess afhænger af din arbejdssomhed, dine evner til at engagerer dine fans (nuværende som kommende). Husk på, det er et varigt forhold du opbygger. Får dine fans en god oplevelse af, at have været med i dit projekt – og får de den rigtige belønning. Så har du masser af fans til dit næste projekt du opretter på booomerang.dk.
  5. Kærlighed – del dit projekt med kærlighed. Vis verden at du virkelig elsker dit projekt. Sygeligt. Del det på alle sociale medier, dit, eller projektes, egen website. Mailinglisten, skoler, familie, venner, bekendte – alle skal kende dit projekt og den kærlighed du har for projekter. Der skal ikke være tvivl om, at du vil det 100%.
  6. Keep cool – giv dit projekt tid. God tid, det tager længere tid end du regner med. Men balancerer det – en alt for lang funding periode gør måske at folk tænker: ‘argh, kom nu. Det er 35. gang jeg ser det projekt, er det ikke snart færdigt her på booomerang.dk’. Statistisk er 70 dage den bedste løbetid. Alt efter dit projekt størrelse kan du med fordel går efter kortere eller længere løbetid. Lille projekt til FFF (Friends, Family and Fools), afslut hurtigere. Stort projekt med stort produktion, forlæng perioden.
  7. Misundelse – er en god ting. Brug den positivt i den forstand, at hvis du ser et projekt på booomerang.dk hvor du tænker: ‘F… det er godt’, så stjæl alt det du synes der er godt til din projektbeskrivelse. Vær fuldstændig skamløs…

 

Lover at opdaterer listen her når booomerang har været igang, så listen kan ‘krydres’ med de første danske erfaringer.

Michael Eis

No Comments

Post a Comment